به گزارش تسنیم، معاون امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان ظهر امروز با نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان دیدار و گفتوگو کرد.
در ابتدای این دیدار عطاءالله اکبری معاون امور عمرانی استاندار به تحلیل و ارزیابی آسیبهای موجود در حوزه مسائل اقتصادی، عمرانی و فرهنگی استان پرداخت.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان نیز عنوان داشت: بعضی از آسیبهای موجود در کشور ما به نظام حکمرانی بر میگردد و مسائل مختلفی در این جهت تاثیرگذار است از جمله تصمیمات مقطعی و درگیری به روزمرگی برای رفع مشکلات روزانه که سبب کم رنگ شدن آیندهنگری شده است.
امام جمعه زاهدان افزود: گاهی متوجه آسیب میشویم و باید برای درمان جراحی صورت گیرد اما جرات جراحی نداریم و مشکلات دست به دست از دولتی به دولت دیگر منتقل می شود و با این کار نه تنها مشکل حل نشده بلکه آسیب بزرگتر میشود و با گذر زمان عمق بیشتری پیدا میکند و به یک جراحی بزرگتر نیازمند است.
آیت الله محامی بیان داشت: متاسفانه گاهی با مردم رو راست برخورد نمیکنیم در حالی که اگر در قدم به قدم کار ها صادقانه با مردم صحبت کنیم مردم با نجابت و منصفانه برخورد میکنند و در این جهت باید توجه داشت که کار با یک بار گفتن حل نمی شود و سیستم باید به طور مستمر و صادقانه گزارش خود را به مردم بدهد و مردم نیز نتیجه همراهی خود را در توسعه و پیشرفت استان ببینند اما این کار را انجام نمیدهیم و روز به روز برای حل مسائل دچار آشفتگی بیشتر میشویم.
وی در واکنش به آسیب بیان شده از سوی معاون امور عمرانی استاندار مبنی بر معضل ایجاد آبادیهای جدید با تعداد نفرات اندک در نقاط مختلف استان، عنوان کرد: ما نباید با مسائل مختلف به صورت منفعل برخورد کنیم؛ برای مثال بردن امکانات و فراهم ساختن زیرساختها در آبادیهای جدید با تعداد نفرات پایین هزینههای زیادی را برای نظام به دنبال دارد و باید برنامهریزی کرده و خدمات خود را در نقاط مختلف تجمیع کنیم و اینگونه نباشد که هر کس به صورت پراکنده در استان با ساختن خانه و برپا کردن چادر درخواست ارائه زیرساختهایی از جمله آب، برق، گاز و ... را داشته باشد.
امام جمعه زاهدان در پاسخ به اظهارات معاون امور عمرانی استاندار مبنی بر معضلات حاشیه شهر، اظهار داشت: افراد از یک مبدأ یا روستا به حاشیه شهر آمدهاند که در این بین عدهای به دنبال زمینخواری هستند و باید با این پدیده برخورد شود اما برخی افراد هم از سر ناچاری به حاشیه شهر آمدهاند و وضعیت نابهنجار حاشیه شهر را از مبدأ خود یعنی روستا بهتر میدانند و حال راه حل این مشکل ساخت مسکن یا ارائه خدمات در حاشیه شهر نیست بلکه باید به مبدأ و روستاهایی که مردم از آن مهاجرت میکنند در ابعاد مختلف رسیدگی و زمینه اشتغال پایدار فراهم شود.
وی ادامه داد: عدم برنامهریزی جامع، به کار نبردن عقل و تدبیر کامل، عدم آینده نگری و نیز تصمیمگیریهای مقطعی و احساسی منجر به ایجاد یک کلاف سردرگم شده است و برای حل آن باید یک نقشه جامع طراحی کرده مسائل را به مردم بیان کنیم و به حل مشکلات بپردازیم.
امام جمعه زاهدان خاطرنشان کرد: نکته مهم مسئله فرهنگی است که این موضوع هم به مسئولان و هم به مردم بر میگردد و به تعبیر حضرت علی(ع) در بحث حق والی و رعیت این حق دو جانبه است به گونه ای که هم حاکمیت بر گردن مردم حق دارد و هم مردم بر گردن حاکمیت حق دارند اما متاسفانه ما در برخی موارد درگیر افراط و تفریط میشویم و باید معیاری در این مسئله وجود داشته باشد، بنابراین همواره عرض کردهام که مردم مطالبهگری منصفانه میخواهند و از سوی دیگر مسئولین باید پاسخگوی مطالبات منصفانه مردم باشند.
وی افزود: متاسفانه در سیستان و بلوچستان هم فرهنگ کار و هم فرهنگ همکاری دچار مشکل شده است به نحوی که در جنوب استان مردم بیشتر درگیر مشاغل کاذب از قبیل سوختکشی هستند و در شمال استان نیز از جنبههای مساعدهگیری برای گذران معیشت استفاده میشود که هر دو باعث آسیب به فرهنگ کار میشود و یک عادت بد ایجاد میکند.
امام جمعه زاهدان اضافه کرد: آسیب دیگر این است که مردم استان حاضر نیستند دست به دست هم داده و با یکدیگر کار کنند و نیاز است تا به جنبههای فرهنگی پرداخته شود و طبیعتاً این مسائل یک شبه قابل حل نیست و باید این مسائل را به تدریج پیش برد و نیاز به یک فکر عمیق و حرکت مستمر دارد و اگر یک تیم همراه هم کار کنند ثمرات آن هم برای مردم و هم برای نظام است و در این جهت باید به استاندار نیز کمک شود و این همکاری ها تنها به معاونت ها و مدیریتهای استانداری منحصر نمی شود و مدیران کل هم باید با این جریان همراه شوند و یک تیم جهادی پای کار داشته باشیم تا بتوانند یک نهضت در جهت پیشرفت ایجاد کنند.